Wysłany: |7 Lut 2007|, o 22:16 tabela trickow wszystkich uzytkownikow?
Wpadlem na pomysl zrobienia tabeli trickow wszystkich uzytkownikow, wygladaloby to np. tak:
rodzina Foundamentals:
Ta: rarka, kmibar, hakan, sonic
charge: wszaq, myszol, kas
I tak dalej~, nicki bylyby linkami do filmow potwierdzajacych, ze dany czlowiek umie ten trick. W ten sposob powstanie dosyc spora baza filmow z trickow, a filmow przy nauce nowego tricku nigdy nie jest za wiele . Co sadzicie o pomysle?
O stary, nagrac wszystkie tricki i jeszcze zrobic do nich liste...
A potem to aktualizowac co chwile... Moim zdaniem za duzo roboty. Samo nagrywanie to od zawalenia czasu, potem jeszcze na serw filmiki... w tym czasie mozna sie nauczyc kilkunastu kolejnych trickow.
Juz lepiej zrobic cos na styl tabelki kmibara, ale kazdy na wlasna reke by to robil.
Melw> to zrob wszystkie swoje tricki oddzielnie, pokolei. Ile czasu ci to zajelo? 5min? 10?
Pociecie filmu i pozapisywanie wszystkich trickow oddzielnie zajeloby moze z 1h. Poza tym nie trzeba wrzucac wszystkich trickow naraz, tylko np. po 5 dziennie, a to juz nie problem.
A jak ktos nie chce tego robic, to nie musi...
Widzielibysmy jaki trick ma najwiecej filmow/najwiecej osob go umie i, ze jest pora zebysmy sie go nauczyli.
chcialem zrobic cos takiego w ramach nauki php zeby kazdy mogl zaznaczac co umie ale jeszcze nie umiem na tyle php zeby to wykonac, jak zrobie to wam pokaze
Kręcę od: IX 2006
Ręka: left
Wysłany: |8 Lut 2007|, o 09:14
"sledziu1" napisał/a:
chcialem zrobic cos takiego w ramach nauki php zeby kazdy mogl zaznaczac co umie ale jeszcze nie umiem na tyle php zeby to wykonac, jak zrobie to wam pokaze
Troche cie nie rozumiem. Jak mozna cos umiec ale nie na tyle zeby to wykonac?
Troche cie nie rozumiem. Jak mozna cos umiec ale nie na tyle zeby to wykonac?
dopiero ucze sie php wiec nie jestem w stanie wykonac tak rozbudowanego skryptu. mam problemy z wyciaganiem zmiennych z bazy danych jak to opanuje nie bedzie problemu.
Podzielam zdanie Hakana, nie widze sensu takiego chwalenia sie kazdym trickiem. Takze i to, ile osob umie dany trick nie powinno byc sugestia dla kogos powiedzmy nowego. Osobiscie ucze sie trickow, ktore wydadza mi sie czyms, jakims wyzwaniem, nie kieruje sie opiniami innych.
zeby kazdy nagrywal trick, to troche za duzo by tego bylo (w koncu mamy z 50 userow, ktorzy zrobiliby TA).
Mozna by robic wlasnie cos na wzor Portfolio Kmibara, ale oczywiscie bez filmow.
Kiedys byl tez pomysl, zeby zrobic takie Pentricks 101, ale ogolnopolskie. Czyli kazdy przysyla kilka okreslonych trickow, ktore dobrze umie zrobic. Cos na wzor mojego filmu, tylko ze bylaby to skladanka nas wszystkich. Ale jakos nie bylo duzego odzweu, wiec nic nie wypalilo...
Portfolio to dobry pomysl, mozna by tam dac kto i ile czym kreci, linki do swoich trailerow, jakie tricki umiesz i aktualnie szkolisz. I np. kazdy by dostawal sundomenke typu kruq.penspinning.pl, dante.penspinning.pl itd. Takie cos byloby duzo lepsze niz wyzej wymieniona idea.
Kręcę od: I 2007
Ręka: prawa
Wiek: 34 Posty: 659 Skąd: Częstochowa/Wrocław Handel: 100% (+63, 0, 0)
Wysłany: |8 Lut 2007|, o 16:50
"Rarka" napisał/a:
Kiedys byl tez pomysl, zeby zrobic takie Pentricks 101, ale ogolnopolskie. Czyli kazdy przysyla kilka okreslonych trickow, ktore dobrze umie zrobic. Cos na wzor mojego filmu, tylko ze bylaby to skladanka nas wszystkich. Ale jakos nie bylo duzego odzweu, wiec nic nie wypalilo...
wedlug mnie dobry pomysl ja moge dac kilka filmow jesli oczywiscie cos takiego sie pojawi.
wedlug mnie dobry pomysl ja moge dac kilka filmow jesli oczywiscie cos takiego sie pojawi.[/quote]
Ja rowniez, naprawde fajny pomysl, tylko jesli cos takiego jednak wypali, to najlepiej byloby dla mnie po feriach ( wlasnie mi sie zaczely i wybywam na 2 tygodni, ale potem chetnie wysle kilka filmow)
EDIT: usunalem cytat.
Ostatnio zmieniony przez Kąś |8 Lut 2007|, o 20:15, w całości zmieniany 1 raz
Z portfolio na starym forum bylo tak, ze ktos uwazal, ze umie juz dostatecznie duzo i chcial sie tym podzielic, to zglaszal to administracji z tego co pamietam. Skorzystal z tego chyba do tej pory tylko zychwa jak sie nie myle, ktory na nowym forum sie nie udziela.
BTW nie cytujcie wypowiedzi, ktora jest tuz nad wasza - przez to niepotrzebnie zapychacie baze danych i lacze komus, kto nie ma dosc szybkiego dostepu do internetu.