Wysłany: |10 Sty 2009|, o 20:33 [Tutorial] Twisted sonic multiple bust
Długo męczyłem się nad tym trickiem, a nie znalazłem żadnego dobrego tutoriala. Metodą prób i błędów doszedłem do tego jak wykonywać multiple bust, a żeby naukę ułatwić tym, którzy jeszcze go nie umieją, zrobiłem tutorial.
opisałem w nim krok po kroku moje spostrzeżenia, wspomagając się 60fps-owym filmikiem
mam nadzieję, że dzięki mojej pracy innym łatwiej będzie załapać jak zrobić ten trick
czekam również na konstruktywne komentarze bardziej zaawansowanych użytkowników, jednocześnie upraszając wszystkich, aby oszczędzili komentów typu "zaje*iście!!1!11!one!oneeleven!!1, dzięki". Koniecznie komentujcie film bezpośrednio na YouTube, liczę też na wiele ocen [oczywiście nie mniej niż 5 gwiazdek ]
Kręcę od: czasu do czasu
Ręka: prawa
Wysłany: |17 Kwi 2009|, o 15:17
Dzięki temu tutorialowi nauczyłem się wreszcie tego tricku nie zawsze mi wychpdzi ale to tylko kwestia czasu ( musze jeszcze poćwiczyć ). Lecz zgadzam się z innymi. Ty również musisz poćwiczyć jeszcze trochę, gdyż na innych tutkach tego tricku wygląda to troche lepiej. Oczywiście brawa za tutek napewno komuś się jeszcze przyda - mi BARDZO pomógł.
A nie wydaje ci się że to troche zbyt zaawansowany trik dla kogoś, kto nie kręci jeszcze miesiąca?? Choć w sumie jak się umie zwykły Twisted Sonic i FL index around to czemu nie próbować.... Ja wczoraj trafiłem na ten temat z tutkiem (nigdy wcześniej nie próbowałem robić TS bust continous) i dziś już udało mi się busta x 2 zrobić, ale i tak zamierzam dać sobie spokój na razie i zająć się prostszymi trikami.
Ostatnio zmieniony przez Racha |2 Maj 2009|, o 21:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie jestem pewien ale do określania bustów używa się chyba bak rev, a nie fl ia. Warto przeanalizować dokładnie oba filmy od Cyca. Polecam. 2 inne style, dobrze pokazane. Pozdro!
Co do filmiku w temacie: niewiele on pomógł. Lepiej by było jeśli pokazałby bustów więcej niż 2. Łatwiej byłoby zauważyć to co się chce.
jastab, kiedy już się zawziąłem i stwierdziłem, że nie kręcę dopóki nie załapię triple busta - to były max 2 dni
ale jakby nie patrzeć robiłem to po około roku penspinningowego stażu, więc szło szybciej niż gdybym robił to samo po np. pół roku
ułożenie ręki? ładniej moim zdaniem wygląda jak jest poziomo [palm down], ale coś takiego jak "to jest dozwolone, a to już nie" chyba nie istnieje więc rób jak ci wygodnie, kreuj własny styl ^^