Wysłany: |10 Sty 2009|, o 20:33 [Tutorial] Twisted sonic multiple bust
Długo męczyłem się nad tym trickiem, a nie znalazłem żadnego dobrego tutoriala. Metodą prób i błędów doszedłem do tego jak wykonywać multiple bust, a żeby naukę ułatwić tym, którzy jeszcze go nie umieją, zrobiłem tutorial.
opisałem w nim krok po kroku moje spostrzeżenia, wspomagając się 60fps-owym filmikiem
mam nadzieję, że dzięki mojej pracy innym łatwiej będzie załapać jak zrobić ten trick
czekam również na konstruktywne komentarze bardziej zaawansowanych użytkowników, jednocześnie upraszając wszystkich, aby oszczędzili komentów typu "zaje*iście!!1!11!one!oneeleven!!1, dzięki". Koniecznie komentujcie film bezpośrednio na YouTube, liczę też na wiele ocen [oczywiście nie mniej niż 5 gwiazdek ]
IMO tutka do bustów powinien zrobić ktoś kto UMIE 10+ bustów. Wierz mi - 3 czy 4 wykonuje niemal w 100% prób a wg tego tutoriala wymaga to opanowania odpowiedniego ruchu. Przy takim układzie, tyle ile klepałem te busty i dalej je trenuje powinienem osiągnąć wynik ok. setki a tylko raz w życiu zrobiłem 9, może 4 razy 8. Więc tuty do bustów są raczej nieprzydatne - każdy robi je też inaczej tzn. jedni na końcu palca (Nory) innni na środku (Spinnerpeem) lub na końcu (Hunlan)
Żeby wykonać więcej niż 10 najpierw trzeba opanować te 2-3 tutorial kierowałem do osób które jeszcze tego nie potrafią. kiedy już to opanują, do dalszej nauki nie będą potrzebowali tutoriala, później pozostaje trening i metoda prób i błędów.
i tak: zdaję sobie sprawę że i moim bustom trzeba treningu
dzięki za komentarze, jak i za krytykę
edit: jeszcze co do małej ilości bustów Cienkiego: wydaje mi się, że to kwestia pędu pena, albo pen zwalnia i ciężko wykonywać kolejne busty, albo zbyt mocno go podrzucasz i w efekcie tracisz panowanie. przy większej ilości ciężko powiedzieć co jest nie tak, bo to są ułamki sekundy
jeśli jest inaczej to oczywiście napisz, a może pomożesz tym spostrzeżeniem innym [i mi ]
umiem 2 razy max chyba i tak dobrze ( kręce 4 miechy) . Mam pytanie ... Czy ten pen może tak polecieć w góre jak było na filmiku ?? jak robił 3 indexarounda.
do bustów jest raczej lepszy Buster Cyl ale stylishem da się zrobić ... Dobrzy penspinnerzy to nawet ołówkiem może umieją Posze o odpowiedzenie na moje poprzednie pytanie w tym temacie ....
zdecydowanie lepiej jest, jak pen jest bliżej palca, jak wylatuje zbyt wysoko to dużo trudniej zrobić następny obrót... u mnie wyleciał tak wysoko, gdyż potrzebuję jeszcze nieco treningu nie potrafię utrzymać kontroli nad penem. ale bust to bust, czy poleci nieco wyżej czy jest przy palcu. byle nie za wysoko, bo wtedy to już bust release ^^
z doświadczenia wiem, że na początku łatwiej jest wykonać nieco wyżej podrzucane, ale poprawniej jest chyba wykonywać je przy palcu.
Kręcę od: III 2008
Ręka: prawa
Wiek: 31 Posty: 724 Skąd: Katowice Handel: 100% (+26, 0, 0)
Wysłany: |11 Sty 2009|, o 21:15
"kamen" napisał/a:
do bustów jest raczej lepszy Buster Cyl ale stylishem da się zrobić
bullshit ^^ wszystko zależy od przyzwyczajenia, a stylishem busty wchodzą całkiem przyzwoicie.
Jeśli chodzi o tutek, to nawet niezły, ale po mojemu to każdy powinien "odkryć" swój sposób na busty, bo po prostu każdy je robi trochę inaczej
Ja kręcę stylishem od zawsze. Busty bardzo ładnie na nim wychodzą. Kiedy ja uczyłem się multiple bust nie znalazłem żadnego tutka. Sam wypracowałem własną technikę robienia bustów. Jest trochę inna ale mogę się pochwalić 4 bustami
Ostatnio zmieniony przez kazik0047 |17 Lut 2009|, o 20:49, w całości zmieniany 1 raz
nie próbowałem bustów na stylishu, jest dla mnie zdecydowanie za ciężki i z ulgą go sprzedałem ^^
tak, znowu będę o tym bictory, ale to naprawdę mój ulubiony mod i busty również wychodzą mi na nim najlepiej, gdyż całość moda jest bardzo lekka i prawie cała masa skupiona jest na końcach co daje niesamowity moment bezwładności ^^
a w ogóle to piszę, żeby wspomnieć że do tutka jest dodana muzyka użyłem opcji "podmień dźwięk" w YT, więc nie miałem zbyt dużego wyboru, ale ku mojemu zaskoczeniu całkiem ładnie się wpasowała ^^
przypominam: oceniać filmik i komentować na YT