Wysłany: |11 Sie 2008|, o 13:11 Czy warto kupić tego pena/co wybrać
Tutaj możecie pytać, czy lepiej wybrać tego pena, czy innego.
Oczywiście musicie sobie uświadomić, że trudno stwierdzić jednoznacznie, czy pen jest "dobry", czy "zły". Moim zdaniem, nie da się określić warunków, które musi spełniać "dobry" pen. Dla każdego są to inne parametry, czy to długość, ciężar, koszty, wygląd.
Prawda jest taka, że kręcić da się wszystkim, i że pen sam się nie kręci.
Temat ten powstał z uwagi na częste pojawianie się próśb o porównanie dwóch penów, doradzenie, który "lepiej" wybrać.
Edit: Jak kogoś myli tytuł tematu, to jeszcze dodam, że można tu zadać po prostu pytanie - jakiego pena kupić. Jak ktoś was zbluzga za to, to już nie moja wina. Ale lepiej to zrobić tu, niż zakładać nowy temat.
Ostatnio zmieniony przez Rarka |26 Sie 2008|, o 19:07, w całości zmieniany 4 razy
Nie wiem o co im chodzi z "klejonymi capami" swojego czasu leżało u mnie w domu 42 sztuki comss z białymi, żółtymi, niebieskimi i czarnymi capami, i żadne nie wymagały jakiegoś klejenia czy oblepiania taśmą. Wszystko sie ładnie na sobie trzyma i nie rozlatuje się. No czasami spadnie któryś cap, ale to sie zdaża chyba w każdym modzie z capami. Aaa.... jedyna wada metal comssy to to, że czsami podczas upadku, tip ułamuje się razem z kawałkiem capa (z częścią na którą jest nakręcony) i wtedy trzeba go przyklejać na coś w stylu kropelki, a najlepiej kupic drugiego capa.... tak dzieje sie chyba tylko w wypadku zółtych i białych capów, bo czarne i niebieskie mają troche inną budowe.
Kręcę od: III 2008
Ręka: prawa
Wiek: 31 Posty: 724 Skąd: Katowice Handel: 100% (+26, 0, 0)
Wysłany: |27 Sie 2008|, o 10:24
ja bym Ci jednak proponował zakup comssy z białymi, bądź zółtymi capami, bo klejenie jest dosyć męczące, a nawet wtedy po upadku czasem wypadają... ale wybór należy do Ciebie - a co do wagi, to nie ma różnicy
A Geno, mówi coś o tym że białe i żółte capy mogą się łamać. Ale za to niebieskie i czarne wymagają jakiegoś klejenia. I chciałbym się jeszcze dowiedzieć o wadze i długości comssy bez tipów.
za całą comsse około 30zł z przesyłkąz tego co się orientuję.
lol, to nie wiem, u kogo ty kupujesz.
Jak miałem comssy, to zwykła (2 capy+gripy) szła za 10-15zł, zależnie od mojego humoru, a metal (2 capy, gripy, 2 tipy) za 25.
Tak, tylko że ty podałeś cenę zwykłej comssy z dwoma capami. Jesli chciałeś napisać coś innego, to postaraj się lepiej precyzować swoje myśli, aby nie było wątpliwości, co autor miał na myśli.
Z tym klejeniem capów chodziło im o przyklejanie tipów - ponoć jest to konieczne w capach czarnych. Nie miałem osobiście takich, więc tylko przekazuję informacje zasłyszane.
Żadne klejenie nie jest wymagane. Ani w czarnych i niebieskich capach ani w białych i żółtych. Poprostu trzeba nakręcić tip i się trzyma.
Jak mocowałem tipa na czarnym capie przy mojej MSXA to spiłowałem troche ten czarny "dzyndzel" i nakręciłem capa. W białych natomiast wystarczy nawet wepchnąć tip do capa, dobić go o podłoge/biórko/cokolwiek i jeszcze mi się nie zdażyło, żeby którykolwiek tip wypadł.