Słuch ktoś na forum dobrego rapu?Kogo słuchacie ? Ja osobiście to hemp gru i fandango gangu. Ogólnie to całego diila . ;p Jakie są wasze ulubione kawałki ? Moje to droga , jedność i na Lini frontu -Hemp gru oraz Więcej niż możesz , patos i nie zapomnij skąd jesteś - miuosha . Wolicie polski czy zagraniczny rap?
Ogólnie tamta o rapie > ;p
Mixser i słoń spoko ziomki ale wspomniałeś o ostrym jego flow jest powalający nie wiem skąd on bierze te teksty moim zdanie m to najlepszy freestyle-owiec na świecie ale tak samo nie mógł bym go słuchac na okragło ;p
Tak trudno było się wysłowić po polsku? Nie tylko ja tak interpretuje twoją wypowiedź, poprawiasz ludzi, posiadając wiedzę mniejszą od nich, przykro mi.
Kręcę od: pory deszczowej
Ręka: prawa
Wysłany: |23 Sie 2011|, o 23:09
eh... z jednej strony śmieszą mnie ludzie z aż tak marnym pojęciem o rapie i hip hopie (slucham tez grubsona, ale nie wiem czy to rap?) pozdro. Jednak mają prawo. hip-hop to cala kultura w tym taniec (breakdance, c-walk juz tez chyba) graffiti, rap, coś pominąłem?
Z drugiej strony śmieszą mnie trochę Ci którzy się wyśmiewają z Pl rapu. Zakładam, ba, jestem na 99,99% pewien że większość z tych wyśmiewaczy słyszeli może z 3/4 kawałki a pewnie żadnego wartościowego. A jak już słuchali to nie starali się nic zrozumieć ani wczuć się w muzykę. Każdy gatunek można pojechać i w każdym trafiają się lepsi i gorsi wykonawcy; ) dla tych wszystkich któzy uważają że Pl rap jest zjebany proponuję posłuchać Łony jeśli przesłuchasz losowych 3 kawałków i powiesz że one nic nie przekazują to znaczy że jesteś tępy/głupi/upośledzony/bozia nie obdarzyla Cię wystarczającym intelektem (niepotrzebne skreslic). Mogę podpowiedzieć kilka tytułów. eksykon brokhausa, my się znamy, biznesman, nie pytaj nas itd. Proponuję wsłuchać się w teksty słonia (np piosenka ";)" wystarczy wpisac w google) i wsluchac się w to jak bawi się słowem i jak perfekcyjnie dobiera wersy. Ja osobiscie wolę słuchać gdy ktoś umie bawić się słowem i przy okazji coś przekazać, i gdy trzeba troche pogłówkować nad tekstem. Można za każdym przesluchaniem odnaleźć "nowy" wers ktory cos wnosi. A nie sluchac jak ktos się drze na całe gardło jakby chciał ale nie mógł a drugi gra na gitarze jakby go obrzynali ze skory(to jest sprytne porownanie, dojdcie sami do tego. Muszę to nadmienić zważywszy na poziom dyskusji)
Wysłany: |24 Sie 2011|, o 10:27
nie twierdzę, że teksty słonia są głębokie. Są... niezłe, ten track rowniez jest niezly, proponuję Ci sprobowac ulzyc taki tekst. Nie wszystkie teksty muszą ruszać za serce i mieć głęboki przekaz, tego się po prostu przyjemnie slucha IMO, można sobie pomyslec i kims kogo sie nie lubi i akurat nastroj poprawiony: )
teksty slonia sa prymitywne a nie glebokie i jak widze gimbuski 13 14 lat cytujace slonia to mi sie robi niedobrze, a jesli sluchanie tekstow typu "gwalce nieboszczykow a potem zjadam ich na sniadanie" ci sie podoba i sprawa przyjemnosc, to cos jest nie tak. ja lubie rapcore, ale nie w takim wydaniu, jaki prezentuje słoń.
posłuchaj sobie np insane clown posse
i wcale nie uwazam ze pl rap jest zjebany, bo sam go troche slucham, ale w wiekszosci jest monotonny i banalny np "jeden zwykły dzien" to dla mnie kawalek tak naprawde o niczym, a ludzie sie tym jaraja, z kolei to co robi slon jest dla mnie slaba alternatywa.
Ostatnio zmieniony przez Hut |24 Sie 2011|, o 14:46, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: |3 Wrz 2011|, o 08:05
już się nie będę kłócił ale jako Szczeciniak czuję się w obowiązku wypromować choc troszkę PMM'a którzy IMO zrobili masakryczny progres a tego track'u słucham już z 70 raz i mi się nie nudzi. Magia